סקירת תרופות

סקירת תרופות

קסלג'אנז – Xeljanz

תרופה ממשפחת המולקולות הקטנות, הניטלת בכדורים לטיפול דלקת מפרקים שגרונתית פעילה, בינונית עד חמורה, במבוגרים אשר מיצו טיפול בDMARDs. התרופה היא כימית קטנה (לא חלבון כמו התרופות הביולוגיות) ולכן ניתן לקחת אותה בכדורים ואין צורך לשמור אותה בקירור.

קסלג'אנז פועלת במנגנון של עיכוב חלבון ה -Janus Kinase) JAK), חלבון תוך תאי המעורב בתהליכים דלקתיים. עיכוב ה- JAK מביא להפחתה בעוצמת הדלקת ולשיפור בתסמיני המחלה, לרבות כאב ונפיחות במפרקים.

פרופיל היעילות והבטיחות של התרופה נבדק לאורך יותר מ8 שנים במחקריים קליניים רבים והתרופה נרשמה לעשרות אלפי מטופלי RA דלקת מפרקים שגרונתית ביותר מ85 מדינות.

קסלג'אנז זמינה בכל קופות החולים וכלולה בסל הבריאות על פי ההנחיות המפורטיות בסל.

יומירה – HUMIRA 

יומירה ® (HUMIRA®, adalimumab ) הינה תרופה ביולוגית מתקדמת המיוצרת ממרכיבים ביולוגיים ולא כימיים. יומירה ® שייכת לקבוצת התרופות הנקראות anti- TNF  והיא הראשונה שהינה ממקור אנושי מלא. התרופה הינה נוגדן המיוצר בהנדסה גנטית (רקומביננטי), הפועל באופן ממוקד כנגד מרכיב מרכזי בתהליך הדלקתי שהוא חלבון ה- Tumor Necrosis Factor) TNF).

ה- TNF הינו חלבון (ציטוקין) המופרש ממערכת החיסון ומעודד תהליכי דלקת. מחלות אוטו-אימוניות שונות מאופיינות בהפרשת יתר של TNF . מנגנון הפעולה של יומירה גורם לקשירה של התרופה לחלבון ה- TNF ובכך מפחיתה את  הדלקת.
בארץ ההתוויות הרשומות של יומירה ® כוללות את המחלות האוטו-אימוניות הבאות: דלקת מפרקים שגרונית Rheumatoid Arthritis, RA) ), דלקת מפרקים פסוריאטית (Psoriatic Arthritis, PsA) , דלקת חוליות מקשחת (Ankylosing Spondylitis, AS) , דלקת מפרקים אידיופתית רב-מפרקית של גיל הילדות (Juvenile Idiopathic Arthritis – JIA) , מחלת קרוהן (Crohn's Disease, CD) ופסוריאזיס(Psoriasis, Ps) .

יומירה ® נמצאת בשימוש מסחרי נרחב מזה 12 שנים ונתמכת מבחינה מדעית במחקרים קליניים נרחבים ומקיפים, שנערכו וממשיכים להיערך בשיתוף עשרות אלפי חולים בכל רחבי העולם, כולל ישראל. מחקרים אלו מדגימים ומוכיחים פרופילי יעילות ובטיחות עקביים וממושכים, כולל בחולים המטופלים 8 שנים ברציפות בתרופה. כיום, כ- 500,000 חולים ב- 83 מדינות בעולם מטופלים ביומירה ® .
יומירה ® זמינה בכל קופות-החולים לכל ההתוויות המפורטות למעלה.
דרך המתן של יומירה ® בדלקת מפרקים שגרונית: זריקה תת-עורית עצמית, פעם בשבועיים בלבד, במזרק מוכן מראש.

רמיקייד

רמיקייד (infliximab) היא תרופה המבוססת על נוגדן כימרי חד שבטי. הנוגדן מתקבל כתוצאה מאיחוי נוגדן עכברי ונוגדן אנושי מסוג. הנוגדן נקשר באופן ספציפי לציטוקין TNF α ומנטרל את פעולתו. ציטוקין זה, המיוצר על ידי תאים לויקוציטים שונים, גורם להפעלתה של המערכת החיסונית. בעקבות נטרול פעילותו על ידי רמיקייד מדוכאת התגובה החיסונית ההרסנית המאפיינת מחלות אוטואימוניות.
הסיבות לפריצתן של מחלות אוטואימוניות אינה ידועה ברוב המקרים, רמיקייד אינה מטפלת בגורמים למחלה ואינה מרפאת אותה. התרופה גורמת לנסיגה בהתפרצות ולשיפור באיכות החיים של המטופל על ידי דיכוי זמני של חלק מן המערכת החיסונית.
רמיקייד מיועדת לטיפול בבוגרים הסובלים ממחלות אוטואימוניות מסוימות: מחלת קרוהן, קוליטיס כיבית, דלקת מפרקים, פסוריאזיס(ספחת) ו- ankylosing spondylitis .

התרופה משווקת כאבקה סטרילית, לאחר המסתה בתמיסת סיילין התרופה ניתנת בעירוי תוך ורידי, לפי מינון מומלץ של 3-10 מיליגרם (תרופה) לקילוגרם (חולה), לפי סוג המחלה והיקפה.

על פי המלצת היצרן בדלקת מפרקים המטופל מקבל את העירוי השני והשלישי כשבוע ושישה שבועות בהתאמה מן העירוי הראשון. לאחר מכן עירוי כל 8 שבועות. מכיוון שחולים מסוימים מפתחים עמידות לתרופה לאחר מספר מחזורי טיפול, יש דעה הגורסת כי מוטב לספק את התרופה רק בזמן התפרצות.

אנברל

אנברל (etanercept) הינה תרופה ממשפחת נוגדי TNF -אלפא המשמשת לטיפול בדלקת מפרקים. אנברל מיוצרת ממקור אנושי, כך שהגוף נוטה פחות לייצר נוגדנים כנגדה. גם הנוגדנים שנוצרים כנגד התרופה, אינם מנטרלים ולכן אינם פוגעים ביעילות הטיפול.

לאנברל שש התוויות רשומות: דלקת מפרקים שגרונית( Rheumatoid Arthritis, RA)   דלקת מפרקים פסוריאטית (Psoriatic Arthritis, PsA) , דלקת חוליות מקשחת (Ankylosing Spondylitis, AS) , דלקת מפרקים אידיופתית רב-מפרקית של גיל הילדות (Juvenile Idiopathic Arthritis – JIA פסוריאזיס (PSO-PSORIASIS) ודלקת חוליות ללא עדות רדיוגרפית (Non-radiographic axial spondyloarthritis).
עם אנברל ניסיון עולמי של מעל כ-20 שנים ומעל 1,000,000 מטופלים בכלל ההתוויות, במבוגרים וילדים.
אנברל ניתנת בזריקה תת עורית פעם עד פעמיים בשבוע. היא נלקחת באופן מתמשך, כדי לשמור על התוצאות. לאנברל מספר תצורות הזרקה, ביניהן מזרק מוכן מראש, ועט הזרקה מוכן מראש.

אנברל יכולה להינתן עם או ללא מטוטרקסט. האנברל חוסמת את ה-TNF- אלפא (TNF-alfa ) מתווך  הדלקת המשמעותי ביותר במערכת החיסון המאותת לתאים אחרים לפתח את דלקת במפרקים. אצל חולי דלקת המפרקים, קיים עודף של תאי אלפא הגורר את הדלקת, וגורם את הנזק המשמעותי למפרקים.

השימוש באנברל נתמך מבחינה מדעית במחקרים קליניים רבים, נרחבים ומקיפים, המדגימים ומוכיחים פרופיל יעילות ובטיחות טוב עקבי וממושך. מטופלים רבים ממשיכים בטיפול שנים ארוכות. אנברל זמינה בכל קופות-החולים.

אנברל לא פוגעת בפוריות, אך אין ליטול אותה בעת היריון והנקה.

מבטרה – MabThera  

מחקרים שנעשו בשנים האחרונות הראו שלתאי דם לבנים מסוג B יש תפקיד בהתפתחות מחלות אוטואימוניות. מבטרה הינה נוגדן אשר נקשר לחלבון המצוי על פני תאי B , ועל ידי כך גורם לשרשרת תגובות המביאות להפחתה במספר תאי B . הפחתה סלקטיבית זו מורידה את עוצמת הדלקת במפרק ואת תסמיני המחלה, מונעת נזקים מבניים ארוכי טווח למפרקים ומשפרת את איכות חיי החולה.
הטיפול במבטרה אושר בישראל לחולי דלקת מפרקים שגרונית אשר הגיבו בצורה בלתי מספקת לטיפול במעכב אנטי TNF אחד או יותר, או לחולים שלא יכולים לסבול תרופה מקבוצה זו.
הטיפול במבטרה הינו פשוט ונוח: סדרה טיפולית המורכבת משני עירוים בלבד הניתנים בהפרש של שבועיים. משך כל עירוי הינו מספר שעות. מועד קבלת טיפול נוסף ייקבע על ידי הריאומטולוג המטפל, בדרך כלל לאחר 6-9 חודשים מהעירוי הראשון, כאשר ישנם סימנים מקדימים לחזרת סימפטומי המחלה.
מחקרים רבים הראו את יעילותה של מבטרה בטיפול בחולי דלקת מפרקים שגרונית. המחקר הקליני הגדול מביניהם כלל יותר מ 450 חולים שלא הגיבו לטיפול במעכבי אנטי TNF. תוצאות המחקר הראו כי בחולים שטופלו במבטרה חל שיפור משמעותי במדדי המחלה:

הפחתה במספר המפרקים הרגישים, הפחתה במספר המפרקים הנפוחים, עיכוב הנזק המבני למפרקים, שיפור איכות חיי החולה

למבטרה פרופיל בטיחותי גבוה שהוכח בלמעלה ממיליון מטופלים במחלות שנות.
תופעות לוואי יכולות להופיע בזמן קבלת העירוי כגון חום, צמרמורת, רעד וכד'. לפיכך, לפני מתן כל עירוי של מבטרה ניתנות תרופות שמטרתן לצמצם או למנוע תופעות לוואי אלו. שכיחותן ועוצמתן של תופעות אלו קטן מעירוי לעירוי.
לא נמצא סיכון לפגיעה ביכולת החיסונית, הופעת מקרי שחפת, עליה בשיעור זיהומים חמורים או ממאירויות בקרב המטופלים במבטרה.

אקטמרה – Actemra

אקטמרה Actemra® הינה תרופה הפועלת במנגנון חדשני וייחודי לטיפול בדלקת מפרקים שגרונית (RA ).
אקטמרה היא נוגדן חד-שבטי אשר מעכב את הרצפטור לחלבון השכיח ביותר במפרק הדלקתי – IL-6 (אינטרלוקין 6). ל- IL-6 תפקיד מרכזי בתהליך הדלקת והוא מעורב בתהליכים רבים הגורמים לנזק המפרקי. בנוסף, IL-6 קשור למדדי דלקת גבוהים, לאנמיה ולאוסטאופורוזיס בחולי RA. ע"י חסימת הקישור של חלבון ה- IL-6 לרצפטור מפחיתה אקטמרה את עוצמת הדלקת במפרק, מונעת נזקים מבניים ארוכי טווח למפרקים, משפרת את איכות חיי החולה ומביאה להפוגה מהמחלה.
אקטמרה ניתנת כעירוי תוך-ורידי פעם בחודש ובמינון של 8 מ"ג /ק"ג. משך העירוי כשעה אחת בלבד.
לאקטמרה פרופיל בטיחותי טוב, אשר אופיין ביסודיות על סמך חמישה מחקרי פאזה III שכללו מעל 4,200 מטופלים.

אקטמרה רשומה לטיפול בישראל, בארה"ב, באיחוד האירופי ובמדינות רבות נוספות ברחבי העולם לטיפול בדלקת מפרקים שגרונית.

קבזרה – KEVZARA

קבזרה® היא נוגדן אנושי חד-שבטי ממשפחת מעכבי אינטרלאוקין 6 (IL-6). היא מהווה טיפול לחולים בדלקת מפרקים שיגרונית בחומרה בינונית עד קשה ומיועדת לחולים מעל גיל 18.
קבזרה® ניתנת בהזרקה תת-עורית עצמית אחת לשבועיים במינונים 200mg ו- 150mg ב- 2 צורות מתן: עט מוכן לשימוש.
IL-6 ממלא תפקיד מרכזי בדלקת פרקים שגרונית. מנעד הפעילות המגוון של ה-IL6 תורם לתהליך הדלקתי, לשחיקת עצם, לצמצום המרווחים בין עצמות המפרק ולנכות מצטברת לאורך זמן. קבזרה® חוסמת את פגישתו של IL-6 עם קולטניו ובכך קוטעת את העברת המסר מעודד הדלקת, מעכבת באופן מובהק את התקדמות הפגיעה במפרקים, מפחיתה את חומרת המחלה, ומשפרת את איכות חיי המטופלים הן כטיפול חד תרופתי והן בשילוב עם DMARD.
קבזרה® מתאימה לאוכלוסיות חולי RA הבאות:
• בשילוב עם מתוטרקסאט (MTX) – לחולים שלא הגיבו במידה מספקת ל-MTX כטיפול יחיד

• בחולים שלהם תגובה לא מספקת למעכבי (TNF-α ׂ(TNFi או לאלו שפתחו אי-סבילות לתרופות הללו

• כטיפול יחיד (מונותראפיה) במטופלים שהפסיקו את הטיפול ב-MTX עקב אי סבילות או תגובה לא מספקת

קבזרה ® יכולה להיות מחוץ למקרר במשך שבועיים (עד 25 מעלות צלזיוס) – יתרון המספק לחולים גמישות בעת נסיעה לחו"ל או התרחקות ממקום המגורים.

אורנסיה – Abatacept – ORENCIA

אורנסיה היא תרופת מרשם המיועדת להפחתת סימנים ותסמינים של מחלת מפרקים בחולים הלוקים בדלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid Arthritis, RA ), עיכוב התקדמות נזק למבנה המפרקים, ושיפור בתפקוד גופני בחולים מבוגרים הלוקים בדלקת מפרקים שגרונתית פעילה בדרגת חומרה מתונה עד קשה. אורנסיה עשויה לשמש כטיפול יחיד או בשילוב עם תכשיר נוסף כמטוטרקסאט. אורנסיה דרך הווריד מאושרת לשימוש גם לילדים ונערים הלוקים בדלקת מפרקים של גיל הנעורים (juvenile idiopathic arthritis-JIA ).

החל מינואר 2015 אורנסיה כלולה בסל הבריאות כתרופת קו ביולוגי ראשון.

אורנסיה הינה חלבון אנושי המורכב ממקטע של נוגדן מהחלבון האנושי  .CTLA4 מנגנון הפעולה הוא עיכוב שפעולם של תאי דלקת מסוג לימפוציטים, תאי T. תאי T משופעלים משגשגים ומייצרים ציטוקינים שהם חומרים כימיים המעוררים דלקת. עיכוב השפעול של תאי ה- T , מונע את התגובה הדלקתית העודפת אשר אופיינית בדלקת מפרקים שגרונתית, ולכן מנגנון פעולה זה נחשב ייחודי ויעיל במניעת תהליך הדלקת.

אורנסיה מאושרת על-ידי הרשויות האמריקניות (FDA ) והאירופאיות (EMA ), נמצאת בשימוש נרחב בעולם ורשומה בישראל משנת 2010. התרופה ניתנת באמצעות עירוי אל תוך הווריד (IV ) פעם בחודש, במשך 30 דקות. לאחרונה אורנסיה נרשמה ואושרה גם בזריקה תת עורית, SC באמצעות הזרקה עצמית, פעם בשבוע. זוהי התרופה הביולוגית הראשונה הנמצאת בשוק בשתי צורות מתן -IV ו-SC .

יעילותה ובטיחותה של אורנסיה, כמו גם שיפור איכות חיים של חולי RA הוכחו בניסויים קליניים מבוקרים רבים. יעילותה משתווה לטיפולים הביולוגים האחרים, עם נטייה לפרופיל בטיחות טוב יותר (הפחתה במספר הזיהומים העלולים להתפתח) ומיעוט תגובות באתר ההזרקה.

סימפוני – Simponi Golimumab

מהי סימפוני?
סימפוני היא תמיסה להזרקה המכילה את החומר הפעיל גולימומב (golimumab ). סימפוני זמינה כמזרק אוטומטי או מזרק (50 מ"ג).
סימפוני הוא חלבון המבוסס על חלבון אנושי שפועל עם גופך  לחסימת פעילות חלבון הנקרא ‘tumour necrosis factor alpha’ (TNF-α). חלבון זה מעורב בתהליך הדלקתי בגוף ונמצא ברמה גבוהה בחולים אשר סימפוני מיועדת לטפל בהם. מי שנוטל חוסם TNF בשלב מוקדם אחרי האבחנה, סיכוייו להגן על גופו מפני נזק חמור למפרקים טוב יותר ותיתכן אף עצירה של הנזק לפני שהוא מתחיל.
סימפוני פועל יחד עם גופך על מנת להפחית את הדלקת והכאב.
סימפוני משמשת במבוגרים לטיפול במחלות הדלקתיות הבאות:

דלקת מפרקים שיגרונית (Rheumatoid Arthritis ) מתונה עד חמורה. סימפוני ניתנת בשילוב עם methotrexate .

דלקת מפרקים ספחתית (Psoriatic Arthritis ) פעילה. ניתן להשתמש בסימפוני לבד או בשילוב עם methotrexate .

דלקת חוליות מקשחת (Ankylosing Spondylitis ) פעילה.

כיצד יש להשתמש בסימפוני?
יש להתחיל את הטיפול בסימפוני תחת פיקוח ראומטולוג.
סימפוני ניתנת כזריקה תחת העור, במינון של 50 מ"ג, אחת לחודש, באותו יום בכל חודש. לאחר הסבר, חולים יכולים להזריק לעצמם, בהסכמת הרופא. הסימפוני מגיע במזרק אוטומטי, נוח מאוד לשימוש.

קוסנטיקס – Cosentyx

קוסנטיקס הנו נוגדן הומני מונוקלונלי מסוג IgG1/κ שנקשר ומנטרל באופן סלקטיבי את הציטוקין (IL-17) שנמצא בזרם הדם, במפרקים ובחיבורים של הגידים לשרירים(אנטזים) של נבדקים הסובלים מ-PsA, וכן ברובדים פסוריאטיים עוריים, קיימים מספר רב של תאים המייצרים IL-17 או תאים המייצרים עודף של קולטנים ל-IL-17.
הוכח כי יש מתאם בין רמות גבוהות של תאים המייצרים IL-17A לבין מדדים שונים של פעילות המחלה ושל נזק מבני של המפרקים. המנגנון של קוסנטיקס הנו מנגנון פעולה ייחודי המעכב את ציטוקין IL-17A, האחראי בין השאר גם על בניית והרס העצם. מה שמאפשר טיפול במנגנון ביולוגי שונה מאשר מנגנוני הטיפול הקיימים של קבוצת נוגדי ה TNF.

התוויות:
א. דלקת מפרקים פסוריאטית (PsA) פעילה ומתקדמת כאשר התגובה לתכשירים ממשפחת DMARDs-אינה מספקת.
ב. אנקילוזינג ספונדילטיס (AS) קשה אם החולה לא הגיב לטיפולים אחרים.

משטרי הטיפול המומלצים והנהוגים עם קוסנטיקס: (בכל מקרה הטיפול יינתן רק לפי הנחיית הרופא המטפל)

  • לחולים המתחילים לראשונה טיפול ביולוגי:
    מינון של 150 מ"ג במינון התחלתי בשבוע 0,1,2,3,4 ולאחר מכן מינון של פעם בחודש .
  • לחולים שיש להם בנוסף  פסוריאזיס בינוני עד חמור או שאין להם תגובה מספקת לאנטי TNF:
    300 מ"ג מינון התחלתי בשבוע 0,1,2,3,4 ולאחר מכן מינון של פעם בחודש.
  • קוסנטיקס ניתנת כזריקה תת עורית לדלקת מפרקים מקשחת (AS):
    בחודש הראשון ישנו מינון העמסה של 150 מ"ג בשבועות 0,1,2,3,4  ולאחר מכן זריקה פעם בחודש במינון 150 מ"ג.

אילאריס – קאנאקינומב – ILARIS

לצפייה בעלון לצרכן 

התוויות:

(Cryopyrin-Associated Periodic Syndromes (CAPS
לשימוש במבוגרים, בני נוער וילדים בגילאים של שנתיים ומעלה במשקל גוף של 7.5 ק"ג ומעלה. ביניהם:
– (Muckle-Wells Syndrome (MWS.
– מחלה דלקתית רב מערכתית בפגים – NOMID ו/או מחלה נוירולוגית, עורית, ארטיקולרית CINCA.צורות חמורות של תסמונית משפחתית אוטו-דלקתית FCAS או תסמונת אורטיקריה אם סימנים ותסמינים של פריחה עורית FCU.

– במרשם רופא מומחה, התרופה ניתנת בזריקה תת עורית אחת לשמונה שבועות.

דלקת מפרקים מסוג גאוט
– התוויה לטיפול במבוגרים הסובלים מהתקפים תכופים של דלקת מפרקים מסוג גאוט (לפחות 3 התקפים ב 12 חודשים קודמים) שאינם מגיבים לטיפול בנוגדי דלקת מסוג NSAIDS ואינם מגיבים לטיפול בקולכיצין או בחולים שאינם יכולים לקבל טיפול בנוגדי דלקת מסוג NSAIDS ו/או אינם יכולים לקבל טיפול בקולכיצין וכן בחולים שלא ניתן לטפל בהם בקורטיקוסטרואידים.
מתן התרופה:
בחולים עם דלקת מפרקים מסוג גאוט – המינון המומלץ של ILARIS לחולים מבוגרים עם דלקת מפרקים חולים ציניים הוא 150 מ"ג במתן תת עורי במנה אחת בזמן התקף. לקבלת אפקט מקסימאלי, ILARIS צריך להינתן בהקדם האפשרי לאחר תחילת התקפת דלקת מפרקים מסוג גאוט. בחולים בהם אין תגובה לתרופה אין צורך לחזור על מנה נוספת.
בחולים בהם נצפתה תגובה, מנה חוזרת תינתן לאחר 12 שבועות לכל הפחות.

חדש מינואר 2019 –

קדחת ים תיכונית משפחתית (FMF) שלהם התווית נגד לשימוש בקולכיצין, אי סבילות לקולכיצין או שקולכיצין לא מספק תגובה מספקת

תסמונת TRAPS) Tumor Necrosis Factor Receptor Associated Periodic Syndrome)הטיפול יינתן לאחר מיצוי טיפול בתרופות ממשפחת נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (( NSAIDs  ובתרופות ממשפחת הסטרואידים.

תסמונת חסר של מבלונת קינאז MKD) Mevalonate kinase deficiency  / תסמונת יתר IgD

HIDS) hyper immunoglobin D syndrome)הטיפול יינתן לאחר מיצוי טיפול בתרופות ממשפחת נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (( NSAIDs  ובתרופות ממשפחת הסטרואידים.

התרופה תינתן לטיפול בתסמונות CAPS ,FMF ,HIDS ,TRAPS  מתן התכשיר יינתן לחולה בהתאם למרשם של רופא מומחה ממרפאה לאימונולוגיה קלינית או ריאומטולוגיה.

SJIA
לטיפול ב- Systemic Juvenile Idiopathic Arthritis בחולים שמיצו טיפול קודם ב- Tocilizumab, התכשיר יינתן לחולה בהתאם למרשם של רופא מומחה בראומטולוגיה או ראומטולוגיה ילדים.

ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime